9.3 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Станимира Богова донесе бронз за Бургас от САЩ

Станимира Богова, младата бургаска спортна надежда, завоюва бронзов медал на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс 2015 год. в Лос Анджелис, САЩ. Тя се състезаваше в дисциплината лека атлетика на 100 метра гладко бягане.богова

На Новия континент премериха сили над 7 хил.  атлети с интелектуални затруднения от 177 държави от цял свят.

Единадесетокласничката, която е на ресурсно подпомагане към Ресурсен център-Бургас, е възпитаничка на СОУ „Иван Вазов“. Тя бе изпратена  от  д-р Лорис Мануелян, зам.- кмет по здравеопазване, социални дейности и спорт. Той заяви, че община Бургас   винаги е подкрепяла  хората с увреждания и  им помага да се развиват и да достигнат величините, за които мечтаят. „Очакваме те с медали.” – беше казал зам.кметът  по време на срещата.

Община Бургас отпусна за участието й сумата от 2 хил. лева за разходи по представянето и възстановяването й  като част от програмата, включени в инициативата „Европейски град на спорта 2015”. Същата подари на Станимира рекламни материали , с които да представи  Бургас на състезанието.

Морската  община за пореден път подкрепя изяви на хора в неравностойно положение”, каза г-жа  Антоанета Стоянова, директор на Ресурсен център-Бургас. Тя допълни, че младата състезателка оправда очакванията на всички и се върна с медал.

Специалисти от Ресурсен център Бургас , както и г-жа Албена Димитрова – ресурсен учител на бургаската надежда, пожелаха още нови успехи на Станимира.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук