11.5 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Станислав Жеков дари кръв за човек с тежко бъбречно заболяване

След като се включи в коледното тържество на МБАЛ Бургас и зарадва децата в болницата с подаръци, капитанът на Нефтохимик Станислав Жеков дари кръв за човек, който се нуждае спешно от нея.

Това е Йордан Карагеоргиев, който страда от тежко бъбречно заболяване и от 18 години е на хемодиализа. Футболистът се запозна с него пред кръвния център докато чакаше да дари кръв и реши да му помогне в нелеката битка с болестта.

„Искам да призова всички хора да даряват кръв. На нас – здравите това не ни струва нищо, но за други е животоспасяващо. В момента всички се суетим около празниците и мислим какво ще сложим на трапезата и какви подаръци ще купим заблизките си, но нека за миг да помислим и за тези, които не само, че не празнуват, а мислят как ще оцелеят. Нека да отделим няколко часа от деня си, за да им помогнем! Аз дарявам кръв редовно и знам колко е важно това, защото и на мен ми се е налагало да ми преливат кръв.“ – апелира Тачо.

Медицинският екип на кръвния център се зарадва от появата на футболиста, защото, оказа се, сред тях има и фенове на отбора, които са запознати с кариерата на Тачо. Те подкрепиха неговата инициатива да мотивира повече хора да даряват кръв и напомниха, че на 26 декември болницата организира кръводарителска акция. Всеки желаещ да помогне на Йордан Карагеоргиев или на други нуждаещи се, може да посети кръвния център през работните дни, от 07:30 до 14:00 часа.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук