10.4 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Станишев: Кандидатът на БСП в Бургас трябва да стигне до балотаж

 БСП Бургас трябва да се яви единна на местните избори, заяви в Бургас лидерът на партията Сергей Станишев.  „Този път не трябва да повтаряме поражението през 2007 г. и 2009г. Според националното ръководство е нужно също обновление на листите за общински съветници, където на по-предни позиции  да има млади хора и жени“, това каза Станишев пред партийния актив и допълни, че в поведението на съветниците в Бургас не личи опозиционният им профил.

На брифинг по-късно Станишев заяви, че амбицията за Бургас е БСП  да стигне до балотаж на местните избори, да има най-много кметове в 13-те общини и силни листи за съветници. Сергей Станишев не назова конкретни имена, както за президентските избори, така и за местните, като заяви, че е твърде рано защото ситуацията е много динамична и се променя месец за месец. Той обаче посочи задачите на партията за Бургас и региона :“Ние си поставяме за цел БСП да е първа политическа сила на президентските избори в Бургаска област. Да има най-много кметове в общини и най-много общински съветници. Ние преживяхме две поражения в Бургас- през 2007 г. на местните избори, тогава БСП беше разделена. Преживяхме и тежка загуба през 2009г. и първата цел сега е да се възстановим от тази загуби. Това означава първо да достигнем до балотаж и да бъдем основна алтернатива на сегашния кмет, а на балотажа нашият кандидат да се бори за победа. Значително трябва да увеличим и нашето влияние като общински съветници, защото сегашното състояние не ни удовлетворява.“.

Станишев коментира и отказа на правителството от японския заем за построяването на новите терминали на пристанищата в Бургас и Варна. Той заяви, че 450 млн. лв. няма да влязат в Бургас и няма да се модернизира пристанището. Лидерът на БСП посочи, че това решение на кабинета обрича България и Бургас на транспортна и икономическа изолация.  Станишев коментира още, че България е усвоила под 1% по ОП „Транспорт“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук