14.9 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Станишев: Няма коалиция с Волен Сидеров, но очаквах Атака да ни подкрепят

Председателят на БСП Сергей Станишев заяви днес в Бургас, че подкрепата на Атака за  вота на недоверие към правителството за АЕЦ Белене е била очаквана, но за коалиция не между двете партии не може да се говори.

 “Ние с Атака сме идейни противници, но по този въпрос имаме общо мнение като опозиционни партии и ще внесем съвместно този вот на недоверие и ще отстояваме аргументите, които са близки. Когато имаш ясна позиция, ясни аргументи и изразяваш мнението на голяма част от българите, няма защо да се притесняваш от това, че в парламента, който днес не представлява вече българското общество, категорично, особено по този въпрос, ще има друго мнозинство, каза Станишев.

Лидерът на БСП каза още, че отказът на ДПС да ги подкрепи за АЕЦ не го притеснява. „ Те имат различна позиция, нека я обяснят и защитят”, допълни  Станишев.

 Сергей Станишев  заяви в Бургас, че е съвсем естествено хората да се вълнуват от темата, кой ще бъде следващият лидер на партията, но според него БСП ще остане единна. Според Станишев  важният въпрос е не кой ще бъде лидер, а къде стои БСП и за какво се бори. А целта е спечелването на парламентарните избори.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук