12.6 C
Бургас
петък, май 17, 2024

Станка Бодурова си отива вкъщи

Бургаският съд уважи искането на 59-годишната Станка Бодурова за по-лека мярка „домашен арест”. Служебната защита представи пред съда документи, според които дъщерята на подсъдимата страда от тежко заболяване – параноидна шизофрения. Именно това налагало искането на по-леката мярка. Защитата беше събрала и медицински листи за получаване на лекарства, но само до 2010 година, което предизвика спорове в залата. 

Държавното обвинение настоя за отхвърляне на искането, тъй като съществувала реална опасност Бодурова да се укрие както и да окаже натиск върху свидетели по делото. Самата Бодурова, обясни пред съда, че не би избягала от закона. Припомняме, че преди дни съдът наложи мярка за неотклонение „задържане под стража” и отхвърли искането за „домашен арест”.

В края на заседанието днес, самото обвинение „увисна на косъм”, след като съдията по делото обясни, че участниците в престъпната схема на бургазлийката били жертви, а не пострадали както е посочено в обвинителния акт.

Станка Бодурова бе разкрита като съдържател на публичен дом в бургаския комплекс „Меден рудник“. За подобно деяние, законът предвижда от 3 до 10 години лишаване от свобода.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук