11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Стартира нов социален проект за хора с увреждания

В присъствието на кмета на  Созопол Панайот Рейзи, представители на неправителствени организации и граждани бе представен проект „ Услуги в домашна среда за хора с трайни увреждания и възрастни хора в община Созопол”. На пресконференцията бяха представени екипът по проекта и целите и задачите на най- новия социален проект, който общината реализира.

Общата стойност на проекта е  220 960,17 лв., финансиран от Европейския социален фонд изцяло и с продължителност 15 месеца. Кметът Панайот Рейзи поздрави екипът за свършената до момента работа по проекта, която има за цел да информира жителите на общината за възможностите на проекта и създаването на звено за социални услуги. „ Община Созопол продължава активната си социална политика и със всеки подобен проект, ние повишаваме качеството на грижите към хората,които се нуждаят от подкрепа и разнообразяваме предоставяните услуги. И към момента работим по още два подобни проекта, финансирани от правителството и европейските фондове.- заяви по време на презентацията на проекта кмета. Той подчерта, че дори във времена на криза, община Созопол е обърната изцяло към нуждите на хората и заделя значителен ресурс от бюджета за уязвимите групи в цялата община.

Проектът е насочен към лица с трайни увреждания или невъзможност за самообслужване, възрастни хора с ограничения или невъзможност за самообслужване и безработни лица в трудоспособна възраст, които още не са придобили право за пенсия. В рамките на проекта ще бъдат назначени на работа 27 лица и ще бъдат обгрижвани 80 човека от всички населени места в общината. Те ще ползват почасови услуги за лична помощ, за комунално- битови услуги и услуги в подкрепа на социалното им включване в обществения живот.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук