13.2 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Старт за три проекта в Малко Търнов от началото на 2016-та

Ударно началот на 2016-та в Малко Търново. Странджанската община започва изпълнението на три проекта. Това съобщи кметът на Малко Търново Илиян Янчев. По думите му, проектите са по Програма за трансгранично сътрудничество с Република Турция.

„Готови сме за новия програмен период с всички проекти, по всички програми, така че общината и общинска администрация си е свършила работата. Просто чакаме да се отворят програмите, за да кандидатстваме“, обясни Янчев пред Радио „Фокус“.

Изпълнението на единия проекти включва ремонтирани на трите къщи, които са част от музея. По проектното задание, трябва да бъде подновено отоплението, оборудването и покривите на сградите.

Вторият проект включва закупуване на още една сметопочистваща машина, машина за миене и метене на улиците, контейнери за смет и шредер. По третият проект ще бъдат довършени и ремонтните дейности по изграждането на парка в общината – реконструкция, която навлиза в последния си етап.

Кметът на Малко Търново заяви, че са готови и с проект по Оперативна програма „Региони в растеж“ и е направено енергийното обследване на няколко сгради в общината. По думите му, вече са готови плановете за саниране на четири блока в кв. „Изток“ и допълни, че освен тях, санирани ще бъдат още сградата на общината и сградата на полицията.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук