16 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Статуя на Аполон и нов парк поискаха созополските ученици от кмета Панайот Рейзи

Учениците от седми клас в СУ ”Св.св. Кирил и Методий” в Созопол посетиха сградата на Община Созопол във връзка с Ден на отворените врати, посветен на Деня на българската община-12 октомври.

Инициативата е на Община Созопол и Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица, които миналата година организираха по този повод заседание на общинския съвет с участие на ученици от училища в общината.

Учениците бяха посрещнати от зам.кмета Катя Стоянова, секретаря на общината Веселина Спасова, директора на Дирекция Култура и хуманитарни дейности Марияна Паскалева и секретаря на младежта и спорта Христо Бардуков. Във фоайето те разгледаха снимките на кметовете на общината през годините и бяха запознати с традицията за отбелязване на Деня на българската община от Яна Сотирова, секретар на Общинсата комисия за борба с противообществените прояви, след което разгледаха общината, посетиха кабинети и се запознаха с дейността на различните звена и дирекции. Техни гидове бяха зам. кмета Катя Стоянова, секретаря на общината Веселина Спасжова и секретаря на младежта и спорта Христо Бардуков.

Гостите посетиха кабинетите на заместник кмета и на секретаря на общината и бяха запознати с тяхната дейност. Запознаването с дейността на общинската администрация продължи с посещение в дирекцията по финанси, където се срещнаха с главния счетоводител на общината Златка Мусева. Финансовата част от обиколката продължи с посещение в Данъчна служба, където бяха запознати с работата и дейността на служителите й.

Със спечелените и реализирани европейски проекти и с дейността на администрацията по обслужване на проекти с европейско финансиране, учениците бяха запознати от зам. кмета Петя Чапевова. Интересна бе и срещата с главния архитект на общината  Свтлозар Рашков, който ги запозна с дейността си. Един от гостите заяви желание да стане архитект и получи пожелание след завършването си да се върне на работа в общината.

Преди да посетят кабинета на кмета, учениците посетиха фронт- офиса на общината и се запознаха с дейността на служителите му на принципа обслужване на граждани на едно гише.

Учениците беха посрещнати от кмета на Община Созопол Панайот Рейзи, който разказа на малките си гости основните моменти от работата си като кмет. Той успя да разчупи обстановката и да накара учениците да се почувстват добре в кметския кабинет. Те му отвърнаха с много въпроси и предложения, сред които построяването на статуята на Аполон и парк с много зеленина и без ресторанти в него.

Срещата завърши със снимка за спомен и обещание пак да посетят кмета, за да разговарят за бъдещето на Созопол.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук