21 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Стефан Бонев: Община Камено не носи отговорност за чужди грешки

По повод на разпространените твърдения на кандидата за кмет от ДПС в Камено Димитър Андонов Николов за умишлено осуетяване на регистрацията му в предстоящите избори, от Община Камено уточняват, че във всеки един момент по този казус общинската администрация се е придържала изцяло към Закона.

Позволяваме си да ви запознаем съвсем накратко с хронологията по този случай.
В началото на годината кандидатът за кмет на Камено от ДПС Димитър Николов е подал лично заявление, че желае да бъде регистриран за постоянен и настоящ адрес на ул. „Никола Вапцаров” №5 в с. Трояново. Към документацията той е представил и договор за наем на имота, подписан и от самия собственик.
Въз основа на това заявление на 19 януари 2015 г. Община Камено издава на Николов удостоверение за настоящ и постоянен адрес.
На 17 май обаче от МВР-Бургас започват да извършват проверки на всички новорегистрирани жители през тази година в областта. При проверката на адресната регистрация на ул. „Н. Вапцаров”№ 5 собственичката на имота Иванка Станева е заявила, че лицето Димитър Николов не живее там. Нещо повече тя е изпратила сигнал до Община Камено на 22 май тази година за възникналия проблем. От Общината са препратили случая за разглеждане към прокуратурата.
На 19 август пристига решение на Районна прокуратура – Бургас с отказ да образува наказателно производство по случая – т.е. престъпление не е установено. Малко по-късно със заповед на областния управител Вълчо Чолаков е създадена Комисия, в която влизат представители на Областна управа, ГРАО-Бургас и МВР. Обект на работата на комисията са всички новорегистрирани 378 души в областта. Община Камено разполага с протокол от тези проверки.
В протокола пише и за казуса с Димитър Николов. След като се е запознала с представените по преписката факти и доказателства Комисията предлага да бъде извършено заличаване на направените адресни регистрации по постоянен и настоящ адрес на Димитър Андонов Николов в с. Трояново, ул. „Н. Вапоцаров”№5. Мотивите за това са неспазване на чл. 92 от Закона за гражданската регистрация от страна на лицето. Въз основа на този протокол кметът на община Камено издава заповед за заличаване на въпросната адресна регистрация.
Общинска администрация Камено уверява, че работи еднакво отговорно с всички политически сили и кандидати за местните избори с оглед на това те да бъдат улеснени максимално.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук