11 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Стефка Костадинова поиска данъчни облекчени за фирми- спонсори

„Колкото повече компании като „Лукойл“ спонсорират спорта толкова по-добре за държавата. Трябва обаче да се помисли за данъчни облекчения за големи компании, които помагат на спорта у нас, защото така инвестицията става много по-спокойно и много по-свободна.  Смятам да говоря с премиера по този повод. Това заяви Стефка Костадинова- председател на БОК на пресконференция в Гранд Хотел Поморие, която се състоя  след приключилия детски  турнир по футбол, под егидата на спортен клуб Лукойл.


Шефът на БОК коментира още, че за предстоящите олимпийски игри в Сочи очаква около 20 наши спортисти да покрият нормативи, а българската делегация ще бъде от 45-50 човека. „Както знаете ние не сме много силни в зимните олимпиади, очаквам не медали, а едно много добро класиране. Всъщност сега се сещам, че през 1998 г. в Нагано нашата Екатерина Велика/ Екатерина Дафовска/ стана олимпийска шампионка, така че и сега могат да се очакват изненади.

Стискам палци на България”, коментира Костадинова. Тя каза още, че е впечатлена от турнира, който се проведе в Поморие, защото е видяла сълзи в  очите на тези деца, които са загубили и радост в очите на тези,които са спечелили  и това я върнало към времето на нашето „златно поколение“.

Финалната футболна среща на турнира беше днес между отборите на сръбския „Червена звезда” и московския „Локомотив”, като шампион стана отборът от Белград.

В последния кръг на съревнованието  се срещнаха още турския „Галатасарай“, украинския „Днепър“, румънския     “ Васлуй“, „Динамо“ от Тбилиси( Грузия) . От страна на домакините  участва „Нефтохимик“  Бургас.

Турнирът се провежда от 2002 г., съобщи Виктор Горлов- създател на Детската футболна лига в Русия. На пресконференцията присъстваха още Александър Зорков- зам. генеален директор на футболния съюз на Русия, спортният директор на „Лукойл Академик”Сашо Везенков и кмета на Бургас Димитър Николов. Николов подчерта, че се надява Лукойл да продължи да подкрепя спорта в Бургас, както и футболни отбор „Нефтохимик”.

Христо Стоичков не успя да награди шампионите, тъй като още снощи е излетял за Барселона след вест за смърт на негов близък масажист от отбора.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук