13.8 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Стипендиант на ГЕРБ-Бургас вече е отличник и в университета

Стипендиантът на ГЕРБ-Бургас Калоян Иванов, който е първокурсник в университет „Проф. д-р Асен Златаров”, получи втората част от стипендията си от областния лидер на партията Димитър Бойчев.

За тази учебна година ръководството на ГЕРБ в морския град отпусна общо 1200 лв. за Калоян, както и помагала и литература от информационния център на евродепутата д-р Андрей Ковачев.

„За мен е удоволствие да се запознавам със студенти като Калоян, за които учението е приоритет, въпреки житейските трудности, с които и младите хора се сблъскват всеки ден”, каза водачът на листата за народни представители на ГЕРБ-Бургас Ивелина Василева. Двамата коментираха възможностите, които се откриват за студентите от специалност „Електроника”, която Калоян избра да учи миналата година. Това стана след като той завърши с пълно отличие Професионалната гимназия по Механоелектротехника и електроника в Бургас и спечели националната олимпиада по техническо чертане.

Това отличие му даде възможност да се запише във всеки технически университет на територията на страната, но поради комплексни причини той реши да остане в Бургас.

„Гордеем се с такива млади хора като Калоян, затова ще продължим да му помагаме и в бъдеще. Както в училище, така и сега в университета той се доказва като изключителен млад човек”, коментира Димитър Бойчев.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук