15.4 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Стойновски: Костадин Марков и Димитър Николов се пазарят за гласовете на десните избиратели

Кандидатът за кмет от коалиция „Ваклин Стойновски за Бургас“ заяви в обръщение до медиите, че областният лидер на СДС Костадин Марков и кметът на Бургас Димитър Николов се пазарят за гласовете на десните избиратели забравяйки, че това са образовани и успели бургазлии. Ето и пълния текст на обръщението, без редакторска намеса: „Вчера Костадин Марков излъга бургазлии и бургаските медии, че не е регистрирал в ОИК дясната коалиция за участие с кметска кандидатура, а само за листа със общински съветници и кметове на съставни селища. Той повтори, че ще подкрепят кмета на ГЕРБ.

v_stoinovski11.jpgПрилагам ви Решение No 89/ 25.08.2011 г. (http://www.burgas.bg/uploads/71ccd3c3f9d6d7d2cc3077ba9ac24fda.pdf) Това е премълчаното оръжие на Марков, с което до 20 Септември ще шантажира сегашния си началник за поредни икономически придобивки.

Всички са наясно, десните гласове са жизнено необходими на Николов при спадащата подкрепа към ГЕРБ. Липсата на собствен кандидат за кмет, обаче е загуба на идентичност за Синята коалиция и води до лош резултат за тях при листата им за съветници. Дори тези, които не разбираха това го научиха от горчивия си опит в Избори 2007.

Вече е ясно, Николов се явява като кандидат на ГЕРБ, а не като независим. Марков отново е готов да подкрепи чужд кандидат за кмет в ущърб на своите избиратели, но в името на своя лична изгода.

До 20 Септември наличието на упоменатата регистрация за издигане на собствена кандидатура е удобен инструмент за натиск.

За голямо съжаление досегашните задкулисни политически договорки между Николов и Марков донесоха не само слаб резултат за СДС на предните местни избори, а и нагледни корупционни практики в управлението на строителния сектор в общинска администрация.“

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук