14.3 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Стойновски: Очаквам манипулация на изборите и 15 000 невалидни бюлетини. В Бургас ще има балотаж.

Управляващите се готвят да манипулират местните избори. Невалидните бюлетини в Бургас ще достигнат до 15%  или това са 9 000 гласа по-малко . На предходните избори те са били  8%.  Това прогнозира днес кандидатът за кмет от коалиция “Ваклин Стойновски за Бургас”. За парламентарните избори и евроизборите през 2009 г.  процентът е бил едва 1,5% и 0, 8%.

Според Стойновски избирателната активност ще повтори тази от изборите пред 2007 г. или ще достигне 60%. Очаква се до урните да отидат около 110 000 бургазлии. Ако недействителните бюлетини наистина са около 15%, това означава, че валидните гласове ще бъдат 95 000.

 “На  сегашния кмет Димитър Николов му трябват 47 500 гласа за да спечели още на първи тур. На предните местни избори гласувалите за него са били 38 000 души. Аритметиката показва, че в Бургас ще има балотаж. За Бургас е изгодно да има балотаж, защото това ще накара управляващите да слязат малко на земята”, посочи Стойновски.

 Ваклин Стойновски е входирал питане до общинския съвет и се надява на отговор на последната общинска сесия за този мандат- във вторник.

 Кандидатът за кмет иска отговор от кмета Димитър Николов , колко заеми е наследил в началото на мандата си и колко лева заеми имат да връщат бургаските данъкоплатци в края на мандата. Според изчисления на Стойновски всяко бургаско семейство има да изплаща около 1080 лв.

 Ваклин Стойновски  отправя и питане към кандидатите за кметове  и кандидати за общински съветници, как ще гласуват в новия общински съвет за заема от 20 млн.лв., който се готви да изтегли общината.

 Парите са за съфинансиране на проекта за “Интегриран градски транспорт”. Стойновски каза, че има решение как този проект да не струва толкова скъпо на бургазлии и как общината да участва със собствени средства.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук