18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Стойновски: Сервилното поведение на останалите политически сили подведе сегашния кмет

Размяната на отговори между кметът на Бургас Димитър Николов и кандидата за кмет Ваклин Стойновски продължава и днес. След като бургаският кмет обвини Стойновски в „абсолютна неграмотност“ по отношение на материята за усвояване на средства по еврофондовете и обществените поръчки, то днес не закъсня и отговора на неговия политически опонент. Ваклин Стойновски заяви, че е учуден от вербалната агресия и изказване на кмета Николов в стил „Яне Янев“, предизвикани от неговите твърдения, че заради нарушения е спряна процедурата за избор на доставчик на 67 нови автобуси за Бургас. Ето и пълният текст на отговора, без редакторска намеса: “ Липсата на административен капацитет в сегашната администрация нямаше да води до загуби за града ни, ако в Бургас имаше реален политически живот. Подчиненото поведение на партиите, поддържащи ГЕРБ и вялите атаки на псевдоопозиция, само и единствено към заместници на кмета, водят Николов към чувсто за себедостатъчност и нечуваемост, дори към градивна критика.  Учуден съм от вчерашната му вербална агресия към мен. Не приемам тоталната липса на политическо поведение, заменено с изказване стил „прохождащ Яне Янев“. Ако не ме възпираше образованието и възпитанието ми на неговият израз „абсолютна неграмотност“ щях да отговоря, че кмета се оказва „въпиющо некомпетентен“:   Мотивът, посочен за прекратяване на поръчката за новите автобуси не е нововъзникнал. Неспазен е закон, публикуван в ДВ, бр. 52 от 2010 г., който е в сила от 04.12.2010 г. Порокът е, че не е съобразен при изготвянето на визираната обществената поръчка, обявена на 14.04.2011 г, четири месеца по-късно!? Правна нищета, липса на административен капацитет.

   Нека ме обижда. Заради бургазлии ще го понеса. Аз постигнах за тях решение, извоювах да им се спестят пари. Темата с предотватената корупция я затварям. Новите автобуси, въпреки забавянето от администрацията, все някога ще ги купим. Бургазлии ще видят разликата – на колко пари ги беше оценил сегашният кмет и  колко реално ще платим за тях, след като успях да го принудя да промени условията.

 Отварям нова тема по същия проблем. Изисквам нов отговор и настоявам за решение.

Бургазлии, нали някой външен консултант е изготвил документацията и кметът, с нашите пари му платил за труда. Нали някой вътрешен гений от сегашната администрация му е одобрил тази документация и я е парафирал.

Проектът и документацията е бил сгрешен. Нека единият да върне парите на бургазлии, а другият изисквам да бъде посочен и уволнен…

Нова тема, давам на сегашния кмет нов срок. Предният не пожела да го спази и се изложи. Сега ще го чакам до сряда. После на бургазлии, решение ще предложа аз.stoinovski.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук