13.8 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Стотици подкрепиха идеите на партия ЛИДЕР в Бургас

Среща със симпатизанти на партия ЛИДЕР и коалиционните им партньори НИЕ, БНД и ГЛАС събра стотици в спортна зала „Младост” снощи. Доверието си в партията, обединила желанието на бизнеса да работи, да създава работни места и да осигурява достоен живот, изразиха хора от всички общини на областта.

 

Срещата бе открита от областният координатор на ЛИДЕР в Бургас и водач на листата за народни представители Димитър Колев. Основното, към което партията се стреми, е откриването на нови работни места, напомни Колев. Този процес вече е започнал още по време на предизборната кампания. До деня на изборите в цялата страна участниците в листата на ПП ЛИДЕР ще открият 500 работни места и ще докажат, че не обещават напразно, а реално са започнали да изпълняват програмата си. Осигуряването на работа за хората е най-важният фактор за възстановяване на разрушената ни икономика.

 

 „Членовете на ПП ЛИДЕР не са професионални политици, които нито веднъж не са се сблъсквали с трудностите на малкия и средния бизнес в България. Те участват активно в бизнеса, ежедневно се срещат с проблемите, които пречат на нормалната работа и знаят какво трябва да се направи, за да може българската икономика да се развива. Имаме точна и ясна представа за мерките, чрез които страната бързо ще излезе от икономическия колапс. Но искаме да чуем и гласа на народа, изчистен от политика. Затова отворихме листата си за граждански движения. Те от своя страна ни гласуваха доверие и приеха предложенията ни за съживяване на България посредством интелигентна икономическа платформа, създадена от реалните участници в бизнеса”,  каза пред симпатизантите Димитър Колев.

 

Програмата на ЛИДЕР предвижда създаването на нова икономическа доктрина, която да се осъществява през следващите 10 години. Тя ще бъде изготвена не от политици, а от български специалисти и трябва да промени сегашните представи за пазара.  Според Колев раздвижване във всички сфери на производството е възможно. Най-важно е да бъдат решени проблемите пред малкия и средния бизнес, които са основните работодатели. Финансови отстъпки за прохождащ бизнес, опции за събиране на вземания от държавата и защита на българското производство чрез уеднаквяване на субсидиите за селското стопанство с тези в другите страни- членки, са само част от стъпките, които партия ЛИДЕР предлага в подкрепа на работещите предприятия. Преосмисляне на държавната енергийна стратегия и премахване или намаляване на  „такса пренос”, за да могат българските енергийни предприятия да започнат да изнасят ток в чужбина е друга стъпка, с която икономиката на държавата ще получи живителна глътка въздух. Кандидатите за депутати от Бургас имат конкретна програма и за съживяването на региона. Залагат на развитието на животновъдството в Странджа – територия, от която години наред държавата отстъпва. Предлагат конкретни мерки, различни от неприложимите и непонятни за местното население досегашни програми.

 

Икономистът Йордан Атанасов, представител на  Българска нова демокрация и четвърти в бургаската листата на коалиция ЛИДЕР, коментира, че именно идеята за икономически патриотизъм е привлякла вниманието на БНД: „Това е нещо, което липсва през последните години. За бизнеса е жизненоважно да започне да получава плащанията си от държавата в кратки срокове и да не става неин кредитор за сметка на собственото си съществуване. А за самата държава е важно да започне спешно да инвестира в регионите, които остави да западнат. Защото животът не е само в София. Дори и Бургас, обявяван за най-добрия за живеене, се задъхва от безработица и ниски заплати. Замислете се как живеете в последните години и нужно ли е някой от телевизора да ви се кълне, че ситуацията се подобрява. Време е хората от народа да влязат в управлението – тези, които са тук сред вас.”

 

Представителката на Гражданска лига за активно сътрудничество Десислава Йотова излезе пред симпатизантите с българската Конституция в ръка и напомни, че в последните години изконни човешки права, залегнали във върховния закон на държавата, са потъпкани. Потъпкано е правото на труд, правото на образование, правото на здравеопазване. Затова и ГЛАС застават зад партия ЛИДЕР в стремежа им да съживят България.

 

„Ние имаме шанс да влезем в бъдещия парламент и като законодател да защитим интересите на българските предприемачи. ЛИДЕР още от 2007 г. заложи в програмата си мерки за развитие на малкия и средния бизнес. За съжаление бяха нужни години, за да бъдем чути и сега тези мерки присъстват в програмите на всички партии, участници в предизборната надпревара”, каза Димитър Колев. Той е убеден, че следващия парламент ще бъде основан на широк консенсус и мнението на специалистите в него ще бъде зачитано.

 

Срещата продължи с фолклорна програма в духа на българските традиции. Странджански ритми огласиха спортната зала  и събраха присъстващите на кръшно българско хоро.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук