13.2 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Стоян Александров: Избрах да се върна в политиката, защото в парламента е пълна диващина и липса на морал

„Няма еднозначен отговор защо се присъединих към „Движение” 21 на Татяна Дончева. Водещ мотив обаче беше нейното разбиране за поведението на политиците, ние сме се разбрали, че няма да се партеризираме. По даден въпрос, в зависимост от твоето разбиране и своята съвест, може да не  подкрепим дадено партийно решение“. Това заяви в Бургас финансистът Стоян Александров, който е водач на листата за региона от „Движение”21 .Dvijenie 21 (1)„Всеки си е на собствен автопилот, има си глава на раменете и по всеки един въпрос може да си гласува по съвест. Основното, което ни обединява е, че ние бихме подкрепяли всички добри идеи без да има значение дали те идват от ляво или дясно. И обратното ще имаме негативна позиция по всички неща, които ни смущават, когато има явни лобистки интереси, корупционни или нерационални идеи. ”

Стоян Александров припомни, че е бил в политиката в правителството на проф. Беров, но е бил в него като икономист и експерт и не е бил политически ангажиран, а в 39-то НС е влязъл от „гражданската квота „ на Коалиция за България.

DVIJENIE 21 (4)Като втори мотив да се включи в „Движение 21” Стоян Александров посочи личното си разочарование от работата на последните няколко парламента. По думите на финансиста там се среща прекалено голяма посредственост, диващина, пълна безотговорност за обществото и хората, липсва професионализъм и морал. „Повечето хора гласуват за дадена листа без даже да знаят кой е водачът, ние ще разчитаме обаче на професионалното познаване на личностите, които са в нашите листи и на доверието на хората.

DVIJENIE 21 (7)Имам 45 години трудова дейност всичко, което съм могъл да постигна в личен план, аз съм го постигнал, имам успешен собствен бизнес, започнал съм 1975 година преподавателска работа, ръководя катедра „Финанси” в УНСС, над 20 години имам в банковия сектор, бил съм шеф на данъчната администрация,  смятам че вече мога да бъда полезен в парламента, узрял съм за политика”, каза финансистът.

DVIJENIE 21 (5)Стоян Александрова каза още ,че „Движение”21 ще води по -особена борба, без митинги и плакати. По думите му ще разчита да бъде подкрепен от познати, приятели, хора с които е работил . „Нямам чиста целева група и няма да давам празни обещания. Въпреки че съм бил свързан с „Коалиция за България” съм правил повече десни политики”, каза Стоян Александров.

По темата за КТБ финансистът каза, че е убеден, че банката може да бъде спасена и попита кое е по-добро за държавата, да ликвидира банката или да я одържави . Стоян Александров апелира новият парламент и новото правителство, което ще бъде сформирано след изборите, да търсят правилното решение.

Dvijenie 21 (2)В Интерхотел „България” в Бургас беше представена и листата на „Движение 21” за Втори бургаски многомандатен район. На второ място в нея е Христина Секлемова, която е икономист по професия и има собствена ПР-агенция. Секлемова изтъкна като мотив да се включи в политиката това, че като човек със собствен бизнес е разбрала, че е време хората, които създават работни места да вземат участие в управлението на страната и гласуването на законите. Като собственик на частно училище тя е наясно с политиките в сферата на образованието и може да бъде полезна в тази сфера.

 

Ето и пълната листа на „Движение 21”

 

1.Стоян Илиев Александров

2.Христина Иванова Златева

3.Деян Йотов Йотов

4.Мария Стоянова Стоянова

5.Росица Василева Младенова

6.Галина Господинова Генчева

7.Ивелина Стоянова Стоянова

8.Стоян Димов Мавров

9.Дончо Николов Маринов

10.Мариела Радославова Суанска

11.Емилия Димитрова Янева

12.Мария Георгиева Клинкова

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук