18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Стоян Христов представя „Икони – покровители на имена и професии”

В началото на 2012г., с благословията на Негово Високо Преосвещенство Йоаникий – митрополит Сливенски, открива първата си самостоятелна изложба на тема „Малкоизвестни и редки образи на Исус, Пресветата Богородица, безплътни сили и светци“. Следва втора, малка експозиция на тема „Иконографски Образи на Св. Георгий Победоносец“, посветена на храмовия празник на едноименния Поморийски манастир.

След нея открива самостоятелна изложба с 40 живописниикони и 4 картини на тема „Руски чудотворни икони на Пресвета Богородица и Господ Исус Спасител“. Понастоящем излага творбите си в Руската църква в гр.София – Храм „Св. Николай Чудотворец”. Изработва икони за Русия, Украйна, Беларус, Австрия, Сирия – Манастира Света Текла, Гърция – Митрополия Александруполис и Тасос,като в момента работи по два иконостаса и икони за още три храма в Бургаска, Еленска и Малкотърновка Духовна околии.

Страстта му е издирване и зографисване на редки и Алегорични образи на Икони, малко известни или неизвестни за широките маси християнски поклонници.  Изложбата ще бъде открита на 27.11.2013г. /сряда/ от 18.30 часа в бургаската Галерия 13-то стъпало.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук