11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Страртира месец на безплатните УНГ прегледи

През месец февруари, предвид високата честота на респираторните инфекции и потенциалните усложнения от настинки и грип, касаещи органите уши, нос и гърло, МБАЛ „Черноморска – Бургас” стартира нова кампания за профилактични прегледи.

От 12 февруари, в рамките на един месец желаещите ще могат да посещават напълно безплатно за консултация и прегледи специалистите по уши-нос и гръло на болницата в ж.к. „Меден рудник”. Това ще става след предварително запазен час на телефона на регистратурата – 056 /707 606 ил. За прегледите не е необходимо направление.

От днес до 15 февруари профилактичните прегледи ще се извършват всеки ден от 13.00 до 15.00 часа в специализираните кабинети на отделението. От 18 февруари до 8 март, включително прегледите ще провеждат веднъж седмично.

„Месецът не е избран случайно. През това време на годината най-често хората страдат от простудни заболявания. За съжаление, малка част от тях избират да прибегнат до услугите на специалисти, а усложненията настъпват при всеки шести страдащ от грип”, каза началникът на УНГ отделението в МБАЛ „Черноморска” – д-р Иво Парунов.

Д-р Парунов и още четирима специалисти от отделението ще извършват прегледи и консултации и за всички разпространени УНГ болести сред децата и възрастните хора, сред които грипозен отит, възпаление на тъпанчето, дифтерия на гръкляна, екзема на ушната мида и външния слухов проход, затруднено носно дишане, заболявания на ларинкса и шията, намаление на слуха, хронични болести на тонзили и аденоиди и други.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук