14.9 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Страшна картинка в държавна структура. Социални работници се вдигат на протест

Служителите от дирекциите по социално подпомагане в цялата страна излизат в ефективна предупредителна стачка утре. Социалните работници ще спрат работа от 10.00 до 11.00 часа. Протестът се организира от браншовите синдикални структури към КНСБ и КТ „Подкрепа“. Оказа се обаче, че бургаските синдикалисти не са успели да организират заетите в системата работници и протест в Бургас просто няма да има. 

Условията на работа и заплатите на социалните работници в Бургас не се различават от тези, които се предлагат на колегите им в страната. Именно увеличаване на възнагражденията е едно от основните искания на служителите.

„Имаме недостиг на кадри. Младите специалисти при нас получават малко над 350 лева на месец. Материалната база, в която работим, е в изключително лошо състояние“, разказа пред zonaburgas.bg един от служителите в звено „Социална закрила“ към Дирекция „Социално подпомагане“, район „Приморие“ – Красимир Миланов.

Екипът ни се натъкна на олющени стени, налепени с плакати, за да скрият дупките, изронени подове и прашни, празни бюра. Служителите даже не помислят за климатик или компютър. Пишат на ръка и отделят от заплатите си за листи и химикали. Понякога си вземали „назаем“ от съседната общинска дирекция за събиране на местните данъци и такси.

„Няма смисъл да плачем. Това е положението. Затова и няма кандидати за работа“, казва още Миланов. Служителите в дирекцията се шегуват, че поне клиентите им остават доволни от климатика в приемната. Машината била подарена, но стояла месеци наред неизползваема, заради липсата на пари за монтаж.

Сградата, в която се помещава социалното звено в район „Приморие“ не е ремонтирана повече от 20 години. Положението става още по-страшно в крайните квартали на града.

 

 

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук