9.9 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Строим кораби за 800 млн. лева! Борисов: Справяме се добре с охраната на границите

Няма нищо лошо в гражданските арести на нелегално преминали границите ни лица. Разбира се в подобни случаи правата и правомощията не бива да се превишават. Това коментира премиерът Бойко Борисов в Бургас по време на учението за пресичане опитите на мигранти за влизане в страната ни по море.

Министър-председателят разкри, че е говорил с момчетата от Българска организация за защита на българските граждани, които задържаха мигранти в района на село Близнак.

„Справяме се изключително добре с охраната на границите. Надявам се да продължим да бъдем добър пример в това отношение. Трябва да сме подготвени за всички възможни сценарии”, коментира Бойко Борисов, които наблюдава лично учението, в което бяха показани възможностите на българските охранителни сили в Бургаския залив.

Борисов уточни още, че предстои строителството на нови два кораба в българските корабостроителници. Машините ще струват около 800 млн. лева.

По време на учението днес бяха демонстрирани огневата и тактическата подготовка, проведена бе тренировка по сценарий за нов мигрантски маршрут през Черно море. Граничните и Военноморските сили координираха действията си по неутрализиране и залавяне на рибарски кораб с бежанци на борда, който е навлязъл в териториални води на страната. РД „Гранична полиция”- Бургас отговаря за осъществяването на граничен контрол на 27 000 кв. км от българската морска граница в зоната, сочена като евентуален нов маршрут на мигрантите след затварянето на пътя им през Егейско море.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук