13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

„Строителния“ изпрати абитуриентите

Под звуците на песента от филма „Вчера” Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето” – Бургас изпрати днес своите абитуриенти.

„Бъдете винаги големи хора, с бистър ум и любещи сърца. За народа си творете без умора строителен уют и красота” – така започва стихотворението, написано специално за сбогуването с випуск 2014 от директора на Строителния, Веселин Пъйнев. 28 от учениците, които завършват гимназията, получиха награди за свои изяви през годините – за отличен успех, спортни постижения, участие в професионални състезания и издигане авторитета на училището. Шестима от тях бяха отличени със специален приз – „Перспективен строител” на Камарата на строителите – ветерани, с председател инж. Дамян Камбуров.

Отличията са присъдени по няколко критерия – отличен успех и показани резултати в професионални състезания. Наградите бяха връчени от инж. Костадин Марков – зам.-кмет по строителството в Община Бургас и инж. Николай Николов – председател на Областното представителство на Камарата на строителите. И двамата са възпитаници на Строителния техникум. „Обръщам се към вас с „колеги”, защото знам, че сте отлично подготвени. Имахте много хубави години, но знайте, че най-хубавото предстои”, поздрави зрелостниците инж. Костадин Марков. „Чакаме ви в професията!”, допълни инж. Николов.

Носители на приза „Перспективен строител” са:

1. Ганчо Георгиев Кънев XII А

2. Владимир Русев Миляков XII А

3. Биню Минчев Бинев XII А

4. Николай Йонков Големанов XII Б

5. Георги Иванов Найденов XII Б

6. Станислава Калоянова Желязкова XII Б

Призове, но отабитуриентите, получиха любими учители от гимназията – с грамоти бяха отличени класните ръководители на 12-тите класове, както и още петима учители. Поздравления към завършващите бяха отправени от Съюза на работодателите в системата на народната просвета и от управителя на фирма ЛЕО – Бетонови изделия Иван Димитров, също възпитаник на Строителния. Тази година абитуриентите в Строителния са 159. За миналия випуск през 2013 г. статистиката показва, че 67% от завършилите са постъпили във висши учебни заведения, а 12% са започнали работа в строителството веднага след завършването си. Балът на днешните абитуриенти ще бъде на 24 май в Слънчев бряг.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук