9.9 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Строителния и Механото мерят сили в благотворителен хандбален мач

Благотворителен мач по хандбал ще се играе в сряда, 19 февруари 2014 г., между учениците от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето” (Строителния техникум) и Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника (Механотехникума). Инициативата е посветена на годишнината от обесването на Васил Левски, а организацията е на учениците от двете училища.

 

Началото на мача е 12.30 часа в спортна зала „Младост”. Той се провежда традиционно всяка година. Събраните средства от билети учениците разпределят за бъдещи свои инициативи – изпращане на абитуриенти, посрещане на „зайците” в първия учебен ден и др. Билетите се продават в училището и на място в самата зала, цената им е 1 лв.

 

 

 

„Смятаме, че е много по-удачно да вложим усилия в организиране на събитие и всеки да бъде съпричастен – било в организацията, било като публика, отколкото просто да събираме пари за нещо си, както правят в други училища”, споделят организаторите от Ученическия съвет на гимназията по строителство.

Гимназията е едно от малкото училища в града, където от учениците не се събират пари за нищо – нито за ксерокс, нито за охрана.

 

 

Организаторите от двете училища се надяват мачът да бъде посетен не само от ученици и учители, а и от родители. Поканата е отправена и към всички бургазлии, които обичат хандбала. Играта ще бъде и шанс за реванш между двата отбора, които бяха съперници на наскоро проведените състезания по хандбал. Отборът на Строителния поведе с резултат 18 на 16 на противниците си от ПГМЕЕ и донесе на гимназията си поредната купа.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук