12.1 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Строителството на пречиствателната станция в Созопол напредва, отвориха пътя за града

Започна строителството на канално- помпената станция в Созопол за близо 4 млн.лв. Съоръжението е част от проекта за изграждането на   пречиствателната станция в Созопол, който се финансира по ОП „Околна среда” и е на стойност 75 млн.лв. Първа копка беше направена от кметът на Созопол Панайот Рейзи и изпълнителят на обекта Димитър Хрусафов. В строежа беше поставен, осветен от отец Стилиян камък, за да е здрав градежа.

Пречиствателната станция  ще реши тежкия екологичен проблем със замърсяването на Созополския залив, тъй като отпадъчните води на морския град, Черноморец и Равадиново, до сега се изливаха в морето.

Първият етап от „Интегриран проект за водния цикъл” на Созопол  включва също подмяна на старата водопроводна мрежа в града, като от новата ще се възползват 6 000 домакинства. Над 22 хил. жители и гости на града ще бъдат обслужвани от модернизирана канализационна мрежа. Заради поставянето на довеждащия колектор временно се ползваше обходното трасе за Созопол, но за старта на сезона вече е отворен централният път.

Крайният срок за изпълнението на проекта за пречиствателната станция в Созопол е 6 август 2015 година.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук