14.3 C
Бургас
сряда, май 15, 2024

Строят вятърна мелница за сол в Поморие

Поморие ще строи вятърна мелница за сол. Идеята е заложена в Интегрирания план за градско възстановяване развитие на морския град до 2025 година, който беше представен днес от кмета на Черноморската община, Иван Алексиев. Сред важните обекти, които попадат него са и спортната зала „Арена Поморие” и новата автогара, чийто ПУП вече е завършен.

поморие рибарско пристанище

„Предвидили сме многофункционалната зала да се намира в района на Старата железопътна гара. Капацитетът й ще бъде малко над 1 000 седящи места”, обясни Алексиев. По думите му, за нуждите на спортната общественост в града ще бъдат осигурени различни тренировъчни зали. Пари за обекта ще се търсят от следващия програмен период, отделянето на терена е в крайната си фаза, разясни Иван Алексиев.

Според кмета, някои от проектите, заложени в ИПГВР на Поморие, вече се изпълняват с общиски средства. За по-голямата част обаче ще се разчита на оперативните програми. Една от основните цели на плана е свързването на двете части на града с изграждането на подходяща инфраструктура и дори звукозащитни зони. „Поставили сме си наистина амбициозни цели. В Интегрирания план на Поморие са залегнали десетки ремонти на улици, обновяване на сгради, изграждането на нови улици и паркинги, облагородяване на пешеходни зони”, каза още Алексиев.

Проект „Изработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Поморие” се реализира по Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG161РО001/5-03/2013/008 от 10.07.2013, който се финансира в рамките на Приоритетна ос 5: „Техническа помощ”, Операция 5.3 Изграждане на капацитет на бенефициентите по ОПРР”, по Схема за безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/5-03/2013 „Подкрепа за интегрирани планове за градско възстановяване и развитие II”, на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 г.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук