12.1 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Строят градина по изкуствата в Стария Несебър

Новата детска градина ще бъде построена на самия бряг на морето в Стария град..В нея ще има две групи с по 25 деца. Детската градина ще бъде с насоченост към изкуствата.

Първата  копка беше направена   от кметът на Несебър Николай Димитров, председателят на Общинския съвет в Кър кла рели Адем Севим и председателят на местния парламент на Несебър Благой Филипов. Присъства и заместник- консулът на Република Турция в Бургас.

Парите са привлечени по проект за Трансгранично сътрудничество, като стойността му е близо 400 хил. евро. Общината ще отпусне допълнителни средства.

Детската градина ще бъде с архитектура, изцяло съобразена с визията на Старая Несебър, който е град на ЮНЕСКО. Ще бъде построена на мястото на стара детска градина, която е разрушена и след направени спасителни археологически разкопки.

Това е 8 детска градина, която се строи в Несебър от 2009 г. насам, припомни кметът Николай Димитров. Заради социалната политика в тази сфера през последните години в Несебър има бейби бум и градът спечели приза за най-бързо растящ град.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук