31 C
Бургас
неделя, юни 2, 2024

Строят защитено жилище за деца с увреждания в Айтос

Областният управител Константин Гребенаров и кметът на Община Айтос Васил Едрев направиха символичната първа копка за строителството на Защитено жилище в Айтос.

Градежът на жилището е по проект, финансиран по Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Стойността на проекта – 413 581,89 лв.

Четири месеца е срокът за изграждаенто на едноетажната сграда, който си поставя фирмата изпълнител.

 Областният управител Константин Гребенаров поздрави Общинската администрация за инициативността да се включи в националната стратегия за деинституализация на деца и младежи и пожела успех на проекта. Той изрази надежда, че общността в квартала, в който се строи Защитеното жилище, ще бъде толерантна и отзивчива към младежите с увреждания над 18 години, които ще обитават новопостроената  сграда..

Кметът Васил Едрев представи проекта и амбицията на Община Айтос да развива и разширава обхвата на социалните услуги с реализирането на още социални проекти по национални и европейски програми, като „Личен асистент”, „Помощ в дома” и др.. Само до дни Община Айтос ще направи нова строителна копка – този път по проект „Социално включване”, на стойност 617 хил.лв, за строителството на нова детска градина, с детска ясла и консултативни кабинети за деца от 0 до 7 години и техните родители – млади хора от уязвимите групи.

През другата седмица започват строително монтажните дейности и по европроект на Община Айтос за прочистване на речните корита и укрепване на бреговете на реките в Айтос и с. Малка поляна – селото, което като в чаша събира дъждовните води от региона и редовно се наводнява.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
spot_img
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук