15.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Структурни промени в общината. Вдигат и заплатите, но с малко

Цели отдели в местната администрация ще бъдат закрити след решение на общинските съветници, които гласуваха предложението за структурни промени на кмета Димитър Николов. Вдигат се и възнагражденията на кметовете на селищата на територията на общината.

Броят на служителите в отделни дирекции ще бъде намален, в други – ще бъдат назначени нови. Така например, след закриването на отдел „Устройство на територията и строителство” на негово място ще бъде създаден нов – „Строителство, инвестиции и регионално развитие”. Съвсем нов отдел пък ще се грижи за инвестиционно планиране в община Бургас. Строителната дирекция в морския град вече ще отговаря и за безопаснотта и организацията на движение. „Кадастърът” се преименува в отдел по „Геодезия, архитектура и техническа инфраструктура“.

Увеличават се служителите в общинските предприятия „Транспорт”„Туризъм” и „Общински имоти”. Повече служители ще работят и в сектор социални дейности след разкриването на цели пет специализирани центъра на територията на Бургас.

Повече пари пък ще получават кметовете на Димчево, Братово, Изворище и Брястовец – около 900 лева. По-малко ще бъде увеличението при всички останали служители в администрацията. Причината – увеличението на минмалната работна заплата от края на миналата година. Промените в администрацията всъщност целят да се спестят пари, които да се използват за изграждането на нова инфраструктура, дейности по здравеопазване и др.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук