10.4 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Студенти от Американския университет показват “Брилянтин” в Бургас

“Брилянтин” (Grease) е познат на зрителите от номинирания за Оскар филм от 1978 г. с участието на Джон Траволта и Оливия Нютън Джон. Един носталгичен поглед към тийнейджърските години, енергичен и вълнуващ мюзикъл по всички правила на добратка комедия и любовната история, събрал в себе си и едни от най-известните хитове на 70-те години.

След като обиколи Благоевград, Пловдив, Стара Загора и София – тази вечер “Брилянтин” е в Бургас, на сцената на Дома на НХК, от 19.30 часа. За бургазлии е гордост и фактът, че музикълът е озвучен от младежкия оркестър на Левон Манукян – Levon Manukyan Collegium Musicum.

Мюзикълът е дело на The Broadway Performance Club, съставен от студенти на Американския университет в Благоевград. “Не пропускайте спектакъла, ако обичате тези песни и искате да се върнете десетилетия назад във времето”, разказаха днес организаторите.

Всяка година The Broadway Performance Club представя на българската публика възможността да се наслади на мюзикъл, който се доближава максимално до “бродуейския модел”. За четири години трупата реализира четири успешни проекта – “Чикаго” (2008), “Уестсайдска история” (2009), “Лак за коса” (2010) и “Мулен Руж” (2011). The Broadway Performance Club работи с най-големите компании, които предоставят авторски права за мюзикълите. Трупата е първата аматьорска организация в Европа, получила авторски права за “Чикаго”, а с “Лак за коса” – в света.

 

За “Брилянтин”:

Санди е австралийска ученичка, която среща тийнейджъра Дани по време на лятна ваканция с родителите си в Америка. Между двамата пламват искрите на първата чиста любов. Най-неочаквано за самата нея родителите й решават да я запишат в американския колеж “Райдел”, където по случайност учи и Дани. Но там той е коренно различен. Дани е лидер на бандата на “Черните якета” и имиджът, който той е изградил в училище, няма нищо общо със сантименталния чувствен и романтичен младеж. Санди е разстроена и търси утеха в новите си приятелства сред женската банда на “Розовите дами”. Един носталгичен поглед към тийнейджърските години, енергичен и вълнуващ мюзикъл по всички правила на добрата комедия и любовната история, събрал в себе си и едни от най-известните хитове на 70-те години – това е “Брилянтин”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук