10.4 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Студенти подаряват „срещи с театъра“ на деца, лишени от родителска грижа

Студентите от Университет „ Проф. д-р Асен Златаров“ продължават инициативата „Подай ръка, подари усмивка“. Акцентът в благотворителната акция ще бъде срещата на младежите от социалните институции с театралното изкуство. Проявата „Подай ръка, подари усмивка“ цели да помага на бургаските деца, лишени от родителска грижа, както и на децата с увреждания, настанени в специализираните заведения на територията на общината.

„Изкуството е спасение. Според нас, възможността децата да се откъснат за час-два от ежедневието си и  да се докоснат до различни истории чрез актьорите на сцената е незабравимо изживяване. Надяваме се да им създадем положителни емоции. Най-малките ще заведем на Куклен театър“, споделят студентите от Управителния съвет на ВУЗ-а.

Кампанията е насочена към общо 178 деца и младежи, ползващи специализирани грижи в Центровете за настаняване от семеен тип, Защитените жилища, Дневните и Кризисните центрове на територията на Бургас. Всеки може да стане част от идеята, която ще продължи и през месец декември. Играчки, детски книги, образователни пъзели, приказки на DVD и аудио носители могат да се оставят опаковани на партера в бл.№1, стая 316 на студентските общежития на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

През март 2015 година бургаските студенти от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ стартираха първата благотворителна акция от поредицата „Подай ръка, подари усмивка“. Тогава акцентът бяха приказки и популярни разкази, които студентите и техни приятели лично разказваха при срещи с децата и младежите от центровете. Инициативата „Подай ръка, подари усмивка“ се реализира с подкрепата на Община Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук