15.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Стягат голям празник в Музикалното

В Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” започват празничните прояви посветени на 55 –тата годишина  от създаване му. Началото ще бъде поставено тази сряда с концерта „Едно училище на 55”, който е част от проекта „На концерт в сряда”.

Младите таланти и техните преподаватели  ще поведат публиката в света на музиката, който е единствен и неповторими, изпълнен с много емоции и красота.

На сцената ще прозвучат, както класически произведения, така и

творби от обработения фолклор и произведения от поп и рок музика.

Музикалните шедьоври ще бъдат представени от солистите Весела Коршутова, Живко Добрев,  Милана Кан, Галя Димитрова, Мирослава Чобанова, Стефан Якимов, Кристян Кънев, Иво Василев и  Александър Стаматов. Техни преподаватели са  Йоана Вангелова,  Ксения Драгостинова, Румяна Драголова, Светослав Василев,  Михаела Тенев и  Иво Гичев. Още образци от световната и българската класика ще бъдат поднесени от Камерен оркестър с диригент Петя Тончева и Вокален ансамбъл „Фортисимо” с ръководител Милена Добрева.

През цялата година ще продължат проявите посветени на годишнината от създаването на учебното заведение, които ще популяризират уменията и талантите на децата, които се обучават в него. А те за пореден път ще покажат , че не е достатъчно само да знаят как да изсвирят нотите, а познават тяхната история, усещат емоцията на композиторите, долавят контрастите в настроенията и могат да накарат зрителите да останат в залата, за да пленят душата им.

„Едно училище на 55” се осъществява в рамките на проекта „На концерт в сряда” , тази сряда 9 март от 18 часа, Концертна зала на Музикалното училище, вход свободен.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук