23.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Супер модерна лаборатория отваря в Поморие

До няколко дни, МБАЛ Поморие ще отвори вратите на напълно обновената си медико-диагностична лаборатория, която вече е оборудвана и разполага с екип от висококвалифицирани специалисти. Това стана ясно след проведената днес среща между кмета на Община Поморие Иван Алексиев с управителя на МБАЛ Поморие д-р Караилиева и прокуриста на болницата Александър Кръстанов.

Закупени и готови за монтиране са устройствата за пръстова идентификация на пациенти, съгласно изискванията на НЗОК. Веднага след изтичане на забраната за строителство започва и реалното изпълнение на проекта за внедряване на мерки за енергийна ефективност на болницата, чрез смяна и реконструкция на вътрешната отоплителна инсталация в болничното заведение.

По същия проект ще бъде извършен ремонт на кабинети, коридори и санитарни помещения.
„За по-малко от година предприехме няколко изключително важни, дори бих казал спасителни мерки за укрепване и развитие на здравеопазването в общината и подобряване на условията, както за лекуващите се, така и за работещите в МБАЛ – Поморие. Усилията ни са насочени в изпълнение на една не само здравна, но социално значима мисия – Поморие да има собствена болница, която отговаря на необходимите изисквания и стандарти.“, каза кметът Алексиев.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук