19.3 C
Бургас
неделя, май 26, 2024

Сутеньори от Бургас и Созопол задържани в бар в Свиленград

30-годишен мъж от Созопол и 36-годишен бургазлия са задържани в Свиленград за сутеньорство, съобщиха от МВР. Третият задържат е местен. Те набирали момичета за платена любов от бар в Свиленград,  упражнявали контрол над тях и им прибирали заработените пари. Криминалистите работили по установяването на схемата и близо седмица следили връзките и движението в бар в Свиленград. sutenior.jpgТе се уверили,  че заведението се ползва като място, откъдето жриците на любовта били наемани от „клиенти“ – предимно турски и гръцки граждани. Пак там се извършвал контролът и се връщало заработеното от тях.  След уведомяване на районната прокуратура било образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.159-а от НК.Установени са и 5 пълнолетни жрици на любовта, които били от различни градове на страната. Официално те работели като сервитьорки и танцьорки в заведението със сключени трудови договори. Така собствениците избягвали проблемите с контролните органи.

При внезапна проверка в местен хотел обаче криминалистите засекли  „служителка“ на бара -19-годишна жителка на Ямбол, която обслужвала клиент в една от стаите. При претърсването от бара са иззети множество документи и други веществени доказателства, уведомена е и инспекцията по труда..

С  разпореждане на прокуратурата мярката за задържане на   тримата мъже е удължена на 72 часа. Работата по документирането на случая продължава.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук