12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

СУ „Иван Вазов” и ПГТ „Алеко Константинов” изпратиха випуск 2017

Средно училище „Иван Вазов” и Професионалната гимназия по туризъм в град Поморие днес тържествено изпратиха 4 класа от випуск 2017.

През сълзи, но с усмивка на лице, абитуриентите от двете учебни заведения изнесоха богата празнична програма. Смесени чувства на тъга и радост се четяха и в очите на класните им ръководители – г-жа Страволемова, г-жа Димитрова, г-жа Иванова и г-н Карталов. Те дадоха последни напътствия на порасналите си ученици, а зрелостниците поискаха прошка и поднесоха своите букети и благодарности.

Тържеството в двора на ПГТ „Алеко Константинов” започна с водосвет за благополучие и продължи с музика и думи на признателност. Освен че изпрати 48-ия си випуск млади професионалисти, гимназията отдаде почит и към своя патрон.

В салона на НЧ „Просвета 1888” 12.А. клас от СУ „Иван Вазов” също проведе последния си учебен час заедно. Абитуриентите поднесоха редица забавни изненади както на своите съученици, така и на преподавателите си. Бяха раздадени десетки награди, прожектираха се забавни филми и изплуваха безброй красиви моменти.

Кметът на община Поморие Иван Алексиев присъства на двете тържества и лично поздрави всички дванадесетокласници: Днес вие напускате своето любимо училище, сбогувате се с любимите учители, поемате по нелекия път на живота. Но аз съм убеден, че вие ще успеете, заради знанията, които имате. Дори и да сбъркате, не се притеснявайте, защото грешката е просто един ненаучен урок. Всеки ден сте на изпит и ви предстоят много уроци. Бъдете силни, уверени, знаещи, можещи и добри хора!

Гости на тържествата бяха още председателят на Общински съвет – Поморие Адам Адамов, директорът на дирекция Желязко Страволемов, представители от местното тракийско дружество, настоящи и бивши преподаватели и общественици.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук