13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

СУ „Св. Климент Охридски“ дари Приморско с 200 тома книги

Библиотеката в Приморско получи дарение от 200 тома специално подбрани издания на Софийския университет. Образователната пратка бе връчена на кмета на Община Приморско д-р Димитър Германов лично от ректора на учебното заведение проф. Иван Илчев.

На събитието в залата на библиотеката в Приморско присъстваха членове на читалищното настоятелство и малки жители на морския град, които с любопитство очакваха да разгледат най-новите книги. Проф. Иван Илчев представи накратко съдържанието на дарената литература. В приветствието си той изтъкна задоволството си от успешното партньорството между най-старото българско висше учебно заведение и Община Приморско.

Знаковият договор бе подписан през първия мандат на кмета д-р Германов, който успя да спечели три годишно партньорство с водещия български, образователен и научен център „Св. Климент Охридски“. Една от дейностите по договора бе осъществяването на изложба в София и Истанбул – културен форум „Откриването на Черно море”, в която СУ представи в специален изложбен модул Община Приморско. Сътрудничеството по този договор ще се изпълнява до 2017 г.

От своя страна градоначалникът на Приморско подари плакет в знак на благодарност за изключително добросъвестното изпълнение на задълженията на университета към черноморската община. „Сега висшето учебно заведение изпраща книги, а след години Приморско ще праща подготвени кадри за обучение в университета”, допълниха от читалищното настоятелство.

Ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски” проф. Иван Илчев бе един от първите официални гости на д-р Германов, след като той положи клетва за встъпване в новия си мандат като кмет на Община Приморско за периода 2015-2019 г.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук