12.1 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Събота и неделя – топли

През следващото денонощие облачността над страната ще е разкъсана, през деня в много райони намаляваща до слънчево време. В сутрешните часове на места в равнините ще има мъгла. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен от север-северозапад. Минимални температури между 0° и 5°, максимални – между 10° и 15°.

Есен

Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова. Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за месеца и през деня ще остане почти без промяна.

Над Черноморието ще има променлива облачност. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максималните температури ще са между 10° и 13°. Температурата на морската вода е 12°-14°. Вълнението на морето ще бъде 2 – 3 бала. Над планините ще е предимно слънчево. Вятърът ще отслабне, ще е слаб до умерен от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 1°.

В края на тази и през първите дни на следващата седмица над планинските райони времето ще е слънчево и температурите ще се повишават. В равнинната част от страната ще бъде почти тихо; през деня ще има и слънце, но сутрин ще се образуват мъгли или ниска облачност. От ден в ден температурните инверсии ще се усилват и във все повече райони ще бъде мъгливо или с ниска облачност и намалена видимост, явленията ще са по-трайни и там температурите ще остават по-ниски.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук