18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Събраха в книга интервюта с желязната лейди на българския туризъм

В Бургас беше представена книгата „Обречена на туризма“, в която са събрани серия от интервюта, изказвания, позиции и очеркови скици с изпълнителния директор на „Слънчев бряг“ АД Малина Стратиева. Съставител на сборника е журналиста Максим Момчилов. Акцент в книгата е високия професионализъм на Стратиева и нейния принос за развитието на туризма в България и най-вече за туристическия комплекс „Слънчев бряг“. Сборникът разкрива и оригиналната личност на Малина Стратиева. Заради това, че винаги казва нещата в прав текст е наричана желязната лейди на българския туризъм. Максим Момчилов каза на представянето, че отдавна се е канел да напише книгата, но конкретният повод за издаването и става опита на вече бившия министър на икономиката и енергетиката Петър Димитров да свика общо събрание на акционерите в „Слънчев бряг“ и да смяни  борда на директорите. Причината  е, че именно Малина Стратиева отказа да изпълни негово решение да прехвърли безвъзмездно инфраструктурата на комплекса на Община Несебър и по този начин да извърши закононарушение. „Малко е некоректно да говорим, че Малина Стратиева е героиня в тази книга, но така или иначе тя е главен герой“, каза Момчилов

Малина Стратиева получи поздравления от Бургаската регионална туристическа камара, от управителя на Интерхотел „България“ Георги Мицов, от изпълнителния директор на Гранд хотел Поморие Бисерка Хънкова, от туроператори, журналисти и много приятели.

Работата си в сферата на туризма Малина Стратиева започва през 1980 година, като екскурзовод с испански, френски, английски и руски език. След това е началник-отдел, а впоследствие и зам. директор на „Туристическо обслужване“ на „Елените“. През периода 1994- 1995 е заместник директор, а след това и изпълнителен директор на „Слънчев бряг“ЕАД. От 2001 г. е изпълнителен директор на акционерното дружество „Слънчев бряг“. Била е общински съветник в Бургас през мандат 2003- 2007г. Членува в „Ротари клуб“-Несебър.

Носител е на наградата „Златния приз“ в категория „Мениджър на 2005г.“ и е обявена за  „Личност 2006г.“ от фондация „Европейски инициативи“ за принос към развитието на българския туризъм.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук