13.8 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Събраха 3 000 лева за лечението на Анна-Мария

Транспортна фирма „М-Бус” събра близо 3 000 за лечението на Анна-Мария от дарителските кутии, които бяха разположени в автобусите й,  по време на празниците. 13-годишното момиченце от Бургас страда от рядко заболяване Сарком на Юинг, а семейството му се опитва да събере 100 000 евро за лечение в чужбина.

Анна – Мария  показва висок дух, въпреки че перипетиите, през които е преминала, не са никак малко. През ноември тя  е оперирана по спешност в УМБАЛСМ Пирогов, за да се отстрани част от тумора, който  притискал  нервните центрове и я е парализирал от кръста надолу. В момента момичето се възстановява и може да движи леко стъпалата на краката си.

„В понеделник вечерта се върнахме от София, където Анна – Мария проведе третата химиотерапия от лечението си. Въпреки че  все още не може напълно да движи краката си, тя е с повдигнат дух и е положително настроена. След 10 дни трябва да заминем за Турция, където ще й бъде направен  ядрено-магнитен резонанс и ще очакваме становището на лекарите там,  доколко лечението може да продължи в България”, каза майката на момиченцето – Донка Гепова.

По нейни данни досега в банковата сметка са събрани 89 000 лева, а необходимите средства са около 100 000 евро.  Схемата на лечение, която е изготвена от лекуващия  лекар в ИСУЛ,  включва провеждане на шест химиотерапии в България, последвани от лъчетерапия, която трябва да се направи в чужбина и още шест химиотерапии на родна земя. Последната крачка е трансплантация на стволови клетки.

Междувеременно докато се съберат нужната сума кампаниите не стихват. Тази вечер в София ще се проведе благотворителен концерт с участието на  Дани Милев, Искрен Пецов,  Теодор Койчинов, Нора Караиванова & Бисер Иванов  и още много популярни изпълнители. Приходите от билетите ще отидат за лечението на малката бургазлийка.

Всеки, който иска да дари,  може да го направи на банковата сметка на детето: BG45UNCR70001521223876 / UNCRBGSF / unicredit bulbank / Anna Maria Radostinova Gepova

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук