23.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Събрахме 9 199 лева за паметника на Калоянчев! Трябват още

9 199 лева са влезли в благотворителната сметка за изграждане на паметник на големия актьор Георги Калоянчев в Бургас. За цялостното завършване на скулптурата обаче са нужни около 80 000 лева. Това стана ясно на среща с медиите и представители на община Бургас и неправителствените организации, които се включиха в инициативата.

kalata

Събраните до момента пари ще бъдат преведени по сметката на твореца Георги Чапкънов, който изяви желанието си да работи по направата на паметника. С тях трябва да бъде изработен макет на скулптурата. Това трябва да се случи до края на тази година. Организаторите на кампанията за набиране на средства са на мнение, че готовата фигура на актьора ще бъде монтирана пред Летен театър – Бургас през пролетта на следващата година.

От началото на инициативата бяха организирани редица мероприятия. Кампанията по набиране на средства започна в края на месец юли с прожекцията на филма „Специалист по всичко”. Последва благотворителен турнир по плажен волейбол, фолклорен концерт. Част от приходите на Фестивала на пясъчните фигури също бяха дарени за изграждане на паметника.

Бургаски фирми също са изявили желание да се включат в инициативата. Местната администрация вече има предложения за покриване на транспортни разходи, монтаж и облагородяване на района около паметника.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук