18.8 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Съветниците решават дали шампионката ни по шах ще ни представи на световното в Уругвай

Общински съвет – Бургас ще гласува предложение за финансова помощ за участието на Нургюл Салимова в Световното първенство по шахмат за девойки в Уругвай. Съветниците ще гласуват и друго искане на групата на ГЕРБ в местния парламент – за подпомагане участието на Салимова в европейското по шахмат, което ще се проведе в Румъния. 

През 2017 година Нургюл Салимова стана най-младата шампионка на България по класически шахмат за жени, като завоюва това звание едва на 13-годишна възраст. Освен това е шампион на страната и за девойки до 14 години.

Поради липса на средства тя изпусна възможността да представи Бургас и страната ни на Световното за жени в Техеран и Европейското за жени в Рига тази година. Следващите елитни състезания са през месец септември 2017 г. – Световно първенство по шахмат за девойки до 14 години в Уругвай и Европейско първенство по шахмат за девойки до 14 години в Румъния. Необходимите средства за пътуването и участието на Нургюл Салимова в тези две състезания са 11 000 лева.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук