11 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Съдебен архивар Зорница Атанасова, крала три години веществени доказателства- пари и злато

Районен съд Бургас даде ход на наказателното дело срещу Зорница Атанасова – подсъдима за присвояване на веществени доказателства по досъдебни производства на обща стойност 26 942, 89 лв. Според обвинителния акт в периода март 2009 г. до март 2012 г. в гр. Бургас, в качеството й на длъжностно лице, назначена на длъжност „съдебен архивар“ в Окръжна прокуратура Бургас, тя е присвоила чужди пари, вещи и ценности – веществени доказателства по досъдебни производства, връчени й в качеството на съдебен архивар и поверени й да ги пази. арест, съдВменени са й 18 деяния, при които са присвоени банкноти в левове и долари, бинокъл и множество златни накити.

Районен съд Бургас остави без уважение искането на подсъдимата за отвод на наблюдаващия делото прокурор от Районна прокуратура – Бургас, като неоснователно. Съдът не уважи и направеното от нея искане за връщане на делото на прокуратурата за отстраняване на твърдени процесуални нарушения.

Днес Районен съд Бургас разпита 6 свидетели – служители и прокурори в Окръжна прокуратура Бургас. Делото продължава утре с разпити на свидетели и вещи лица.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук