14.3 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Съдебна палата Бургас предлага лесен достъп на хора с увреждания

Окръжен съд Бургас и Община Бургас осигуриха достъп на хора с увреждания до Централния вход на Съдебна палата Бургас. Той бе създаден на два етапа, чрез изграждане на рампа и подемна платформа за потребителите на съдебни услуги в неравностойно положение.

Рампата е изпълнена от Община Бургас в рамките на „Интегриран проект за обновяване на значими пространства в гр. Бургас“ – обект „Реконструкция, благоустрояване и озеленяване на пешеходна зона площад „Тройката“ и подземна улица“. Посредством нея хората с увреждания могат да стигнат до междинната площадка на стълбището на Централния вход на Съдебна палата Бургас. След нея имат възможност да се придвижат до сградата чрез подемна платформа, монтирана също от Община Бургас. Тя е изработена в съответствие с конкретната за преодоляване височина. Захранването на електричеството за движението й се командва от дежурните служители на Областното звено „Охрана“ на Централния вход на Съдебната палата. Всеки гражданин в неравностойно положение следва да ползва поставения до съоръжението звънец, за да бъде задвижена платформата.

Монтажът й бе осъществен на 9 април 2015 г., в навечерието на Деня на отворените врати в гр. Бургас. Пресцентърът припомня, че гости на инициативата от Сдружение „Социален център в Бургас“ първи ползваха новата услуга.

Окръжен съд Бургас изразява благодарност на кмета на Община Бургас Димитър Николов и на Главния секретар Божидар Кънчев, които се отзоваха на потребностите на местните съдилища да осигурят достъп на хората с увреждания и изградиха такъв в рамките на общински проекти.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук