12.1 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Съден за отвличане в Сливен иска оправдателна присъда

Апелативен съд – Бургас разгледа дело, образувано по жалби срещу присъда, с която Добри Добрев е осъден за отвличане.  Окръжен съд – Сливен го е признал за виновен в това, че на 15 юли в Сливен е отвлякъл млад мъж. Съдът е осъдил Добрев на 6 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Той е осъден да заплати на пострадалия 15 хил. лв. обезщетение за претърпените от деянието неимуществени вреди, ведно със законната лихва.

съд  Подсъдимият обжалва присъдата с искане да бъде оправдан. В съдебната зала днес защитникът му пледира, че  съдът е допуснал неотстраними процесуални нарушения и делото трябва да бъде върнато за ново разглеждане. Адвокатът твърди, че пострадалият не е редовно конституиран като граждански ищец. Авторството на деянието оставало неизяснено и недоказано. В мотивите към присъдата липсвал анализ на свидетелските показания, по които се приема, че Добрев е извършил престъплението.

Повереникът на пострадалия също обжалва присъдата и оспорва като занижено постановеното обезщетение за претърпените от деянието неимуществени вреди. Той моли, да бъде уважен предявеният от него пред първата инстанция граждански иск в размер на 30 хил. лв. Адвокатът му смята, че решаващият съд не е взел предвид нанесения му в автомобила и във вилния имот на подсъдимия побой, заплахи и обиди, и посочва други отегчаващи вината му обстоятелства като минало осъждане.

Представителят на Окръжна прокуратура – Бургас поиска присъдата да бъде потвърдена като законосъобразна и обоснована, а наложеното наказание като справедливо. Държавният обвинител приема за доказано, че Добрев е извършил престъплението, за което е подсъдим. При отмерване на наказанието му, първоинстанционният съд се е мотивирал с високата обществена опасност на деянието и на личността на подсъдимия. Той е дал аргументи, защо е удовлетворил частично гражданските претенции.

Въззивният съд трябва да излезе с решение в срок от 30 дни.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук