11.5 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Съдиите отказаха HDI Мача на звездите, обидени

Уникален скандал предизвика ръководството на Съдийската комисия към Българска федерация баскетбол, не на шега, навръх 1-ви април. След заседание, на което е бил обсъден пропускателният режим за  HDI Мача на звездите 2012 и категоричният отказ на Организационния комитет за допускане на хора без билети, независимо дали притежават съдийски, делегатски, секретарски, ветерански, треньорски и други карти, е било взето категорично решение да не бъдат „дадени“ съдии за звездния двубой.  Забраната включва и мъже, и младежи (6, 7.04.). Информацията е предадена по телефона от шефа на комисията Стефко Станев към главния мениджър на Национална баскетболна лига Сандра Велчева и чрез нея до изпълнителния директор на Организациония комитет Стефан Августинов.

Причината за взетото решение е именно отказът да бъдат допуснати безплатно в залата хората, притежаващи делегатски карти.

„Според мен говорим за 300-400 души с такива карти в цялата страна. Само в София са към 150. Не виждам причина да ги допускаме безплатно, нито има нормативен документ, който ни задължава да правим това. Още повече, че тези от тях, които трябваше да участват в мача, ще бъдат заплатени. Защо ние трябва да уважаваме техния труд, а те не уважават нашия като организатори?“, коментира ситуацията Стефан Августинов. Той анонсира, че е имало идея да бъдат помолени реферите да свирят „про боно“ младежкия Мач на звездите, а хонорарите им да бъдат платени по сметките на нуждаещия се от лечение журналист Рачо Колев. „Сега едва ли ще можем да водим подобни преговори. Ако трябва ще викаме съдии от чужбина. Сигурен съм, че ще дойдат дори безплатно, а разходите ще излязат колкото хонорарите на българите. Но ние имаме перфектен договор с БФБ, в който се казва, че тя осигурява съдиите, а ние им плащаме хонорарите. Доколкото знам, президентът Глушков е човек на правилата“, каза още Августинов.

„Кесията на вдовицата“ ще бъде наречен способът, по който ще бъдат събирани пари за лечението на Рачо Колев и по време на мъжкия и на младежкия HDI Мач на звездите. Всеки влизащ в залата ще бъде помолен да постави ръката си над урна, в която ще се събират средствата за операция на журналиста, и да я отвори. Ако е преценил да постави в ръката си пари, те ще бъдат събрани в полза на болния Колев. Способът ще бъде абсолютно доброволен и необвързващ никого.  

Младежкият мач пък ще пренесе у нас романтиката на НБА. На 6 април от 18:30 часа в Арена Армеец ще се срещнат най-добрите млади играчи до 18-годишна възраст в България, водени от Любомир Минчев и Петко Делев. Подомно на колегите си от САЩ, те ще играят с екипите на клубните си отбори, като двата тима ще бъдат съответно със светли и с тъмни екипи. Входът ще бъде с билета за мъжкия HDI Мач на звездите 2012, който ще важи и за двете мероприятия.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук