14.1 C
Бургас
неделя, май 26, 2024

Съдът в Бургас задържа под стража двама, поставили скимиращо устройство

Окръжен съд – Бургас взе мерки за неотклонение задържане под стража на Мануела Тагарева и Мартин Иванов. Двамата са привлечени като обвиняеми за това, че са монтирали на банкомат средство за придобиване на информация за използване на платежни инструменти – банкови карти в Несебър.

Представителят на Окръжна прокуратура – Бургас заяви пред съда, че събраните доказателства обосновават извод, двамата да са извършили неправомерно извличане на информация от платежни инструменти. Прокурорът намира, че съществува опасност те да се укрият или да извършат друго деяние. Той се аргументира с две от осъжданията на Иванов, които са за престъпления против финансовата и кредитната система.

Предвидената в закона санкцията за престъплението, в което е обвинен, и началната фаза, в която се намира разследването, предпоставят опасността той да се укрие, за да избегне наказателната репресия или да осуети разкриването на обективната истина. Според публичния обвинител, доказателствата категорично сочат съучастие на Тагарева в предявеното й престъпление.

Адвокатът коментира искането за арест на подзащитните му като неоснователно. Представените доказателства не обосновавали извод, двамата да са извършили престъплението, за което са обвинени. Защитникът помоли на Иванов да бъде взета по-лека от предложената мярка за неотклонение, а на Тагарева бъде определена – подписка. Тя заяви пред съда, че не знае нищо по случая и моли да бъде освободена, да се прибере при семейството й. Иванов също твърди, че не е участвал в деянието и моли за по-лека мярка за неотклонение.

Окръжен съд – Бургас намери искането на Окръжна прокуратура – Бургас за основателно и взе спрямо двамата мярка за неотклонение задържане под стража. Съдът прие, че към този начален момент на разследване, събраните доказателства в достатъчна степен обосновават извода за тяхната съпричастност към престъплението, за което са привлечени да отговарят, както и че съществува реална опасност те се укрият или да извършат друго деяние, ако им бъде наложена по-лека мярка за неотклонение.    

Определението на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Бургас. В случай на жалба, въззивното дело ще бъде разгледано на 03.07.2014 г. в 14 ч.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук