6.5 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Съдът не пусна под домашен арест Бойко Борецов

Бургаският апелативен съд остави без уважение жалбата на Бойко Борецов срещу наложената от окръжните магистрати мярка за неотклонение  “задържане под стража“.  

Според въззивния съд жалбата е неоснователна. Съдебният състав изцяло  споделя изводите на първата инстанция. Събрани са доказателства за авторство на деянието, аргументиран е изводът за реална опасност от укриване и извършване на друго престъпление. Самото престъпление е включва предварителна подготовка, насилствени действия, употреба на оръжие.

Тежестта на наказанието също обуславя мотив за укриване, смятат апелативните съдии.  Необходимостта Борецов да остане под стража не отпада от факта, че е с чисто съдебно минало и трудова ангажираност. Здравословното му състояние свързано с повишаване на кръвното налягане и припадане е често срещано в условията на арест и може да бъде овладяно с медикаменти на място.

Бойко Борецов обясни пред съда, че не се чувства добре в ареста  и помоли за мярка за неотклонение “домашен арест“.

Бойко Борецов е обвинен в това, че на че на 08.02.2016 г., около 09,00ч., в гр.Средец, Област Бургас, действайки като съизвършител в съучастие с Х.Б. (съизвършител починал на същата дата), направил опит да отнеме чужди движими вещи – сумата от 125 000лв., собственост на НОИ с намерение противозаконно да ги присвои. За целта Борецов е употребил сила, бил е въоръжен с пистолет.

Грабежът е в особено големи размери, като опитът е останал недовършен, поради независещи от дееца причини – престъпление по чл.199, ал.2, т.3, вр. с чл.198, ал.1, вр. с чл. 20, ал.2, вр. с чл.18, ал.1 от НК. За престъплението се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 г. до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без  замяна, като Съдът може да постанови и конфискация на цялото или част от имуществото на обвиняемия.

Определението на съдебния състав  е окончателно.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук