15.4 C
Бургас
сряда, май 8, 2024

Съдът остави в ареста разследван за разпространение на наркотици

Апелативен съд – Бургас потвърди отказа на Окръжен съд – Сливен да измени наложената на Илиян Савов мярка за неотклонение задържане под стража. Той е обвиняем по досъдебно производство за разпространение метамфетамин.

Съдебна палата Бургас

На 14.02.2014 т. Окръжен съд – Сливен е взел спрямо него мярка за неотклонение задържане под стража. С определение от 03.04.2014 г. първоинстанционният съд не е уважил молбата му за изменение на мярката за процесуална принуда в по-лека. Савов обжалва този отказ с искане да му бъде определена мярка за неотклонение домашен арест или парична гаранция.

Апелативен съд – Бургас като взе предвид становищата на страните, представените доказателства и мотивите на обжалвания съдебен акт, не намери основания за определяне на по-лека мярка за неотклонение. Въззивният съд установи, че той е разследван за тежко умишлено престъпление, а събраните по делото доказателства водят до обосновано предположение за авторство на деянието, в което Савов е обвинен. Съдът не споделя становището на двамата му защитници, да е разколебана обвинителната теза. Въз основа на броя на предишните му осъждания и характера на извършените от него престъпленията, Апелативен съд – Бургас приема, че съществува реална опасност той да извърши такова. Затова, въпреки че няма данни, обосноваващи реалната опасност Савов да се укрие, постановеният от Сливенския окръжен съд отказ за налагане на по-лека мярка за неотклонение, се явява законосъобразен и следва да бъде потвърден.

Като съпостави тежестта на обвинението и продължителността на задържането му – по-кратко от 2 месеца, и предвид обосноваността на обвинителната теза, Апелативен съд – Бургас намира, че не е налице нарушение на изискването за разумен срок на мярката за процесуална принуда.

Определението на Апелативен съд – Бургас не подлежи на обжалване.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук