15.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Съдът отказа повторно броене на бюлетините в Несебър по жалба на „Зора“

Съдът даде ход на делото за обжалване на резултатите от избора за съветници в Община Несебър,но остави без уважение исканията на жалбоподателите

Бургаският административен съд даде ход на делото по жалба на местна коалиция /мк/ „Зора” срещу решение №196/26.10.2015 г. на Общинската избирателна комисия /ОИК/-Несебър за определяне на резултатите от изборите. На делото,което започна в 10 ч. на 9 ноември и завърши в 10,45 ч., не се яви жалбоподателят Венелин Ташев, нито другите 3 лица-жалбоподатели с инициали И.Д.Л., К.Д.Л. и А.Н.А, както и другите представители-кандидати за общински съветници,призовани редовно.

Силвия Димитрова-председател на ОИК- Несебър пледира съдът да отхвърли жалбите като неоснователни и недоказани и да постанови решение, с което да потвърди обжалваното решение на ОИК за определяне на резултатите от изборите за общински съветници.

Съдия Атанаска Атанасова,която бе председател на съдийския състав, остави без уважение исканията на жалбоподателите на мк „Зора”, И.Д.Л., К.Д.Л. и А.Н.А. да бъде задължена ответната страна да представи оригиналите на протоколите от секционните избирателни комисии, както и бюлетините за избор на общински съветници.

Без уважение бяха оставени и исканията на жалбоподателите мк „Зора”, И.Д.Л., К.Д.Л. и А.Н.А. за допускане до разпит на по 15 свидетели при режим на довеждане в съдебното заседание, а също така и исканията на жалбоподателите за оглед и повторно преброяване на бюлетините и за допускане на съдебно-техническа експертиза с посочените в жалбите задачи.

Очаква се съдът да произнесе решението си в законния срок, който е 2-седмичен.

                                                                                               Максим МОМЧИЛОВ

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук