12.1 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Съдът прекрати делото срещу наредбата за спортните клубове

 

Бургаският административен съд остави без разглеждане оспорването на областния управител против от ПЗР на Наредбата за финансово подпомагане на бургаски спортни клубове, касаещи срока за подаване на заявления за финансово подпомагане.

В заповедта на областния управител, с която е сезиран съдът, е посочено, че разпоредбата на §5 съдържа препратка към текст на Наредбата за финансово подпомагане на бургаски спортни клубове, какъвто не съществува, в противоречие с изискването правните норми да бъдат точни, ясни и да не създават двусмислици. Изложено е, че не е уреден въпросът относно подаването на заявленията за 2016 г., тъй като общият срок- 31.01. за текущата година е изтекъл към момента на приемане на Наредбата. Формиран е извод за неприложимост на разпоредбата за текущата година, поради липса на краен срок, както и за възможен недостиг на средства и неравномерно разпределение на средствата, при приемане на заявления без ограничение във времето.

С постъпила на 19.04.2016 г. молба от ОбС- Бургас е заявено становище за недопустимост на производството, поради прието на 29.03.2016 г. изменение на Наредбата за финансово подпомагане на бургаски спортни клубове, в т.ч. на оспорените разпоредби, като се сочи, че това решение на общинския съвет не е оспорено  в срока по чл. 45 от ЗМСМА, изтекъл на 18.04.2016 г. Препис от молбата е връчен на оспорващия областен управител, който с писмени становища от 04.05.2016 г. и от 13.05.2016 г. заявява, че не възразява да бъде прекратено производството по делото.

С определение съдът прекрати производството по делото, като счете, че с изменението на оспорените разпоредби целеният с оспорването правен ефект е постигнат, в какъвто смисъл са и становищата на страните.

Определението може да се обжалва пред ВАС.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук