21 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Съдят трима от Сливен за разпространение на дрога

Окръжна прокуратура-Ямбол предаде на съд Ангел Пасков, който е обвинен в убийството на мъж в с. Странджа

Окръжна прокуратура-Ямбол предаде на съд Ангел Пасков. Той е подсъдим за това, че на 03.04.2014 г., около 02ч., в дворно място с къща, в с. Странджа, общ. Болярово, обл.Ямбол, чрез нанасяне на удар с дървена дъска в областта на челюстта, умишлено умъртвил мъж , като деянието е било извършено с особена жестокост – престъпление по чл.116, ал.1, т.6, предл.3 от НК.

Подсъдимият и постаралият работили в стопанство за отглеждане на животни в с.Странджа. В него работили предимно бездомници, на които били предлагани подслон, храна, цигари и алкохол, в замяна на труда. И двамата мъже били открити в гр.Бургас, където се препитавали с храна от контейнерите за отпадъци и връщане на вторични суровини.

Пострадалият бил нает в стопанството през м.декември 2013г. подс.Пасков, който имал психични проблеми, бил нает през февруари 2014г. Преди това имал стаж като пастир. След като двамата заживели в стопанството, между тях започнали спорове, които прераствали в сбивания. Пострадалият бил и честа жертва на побой от собственика на стопанството. Проявата на агресия често била провокирана от интриги създавани от подсъдимия, който твърдял, че пострадалият не желае да работи и не се справя със задълженията си. Поради тези причини, пострадалият правил няколко опита да избяга, но бил насилствено връщан в стопанството. От своя страна, подсъдимият също опитвал безуспешно да избяга. Осъзнавайки, че трудно може да си тръгне от селото, подс.Пасков заплашил, че ще се удави в кладенец, но бил спрян.

На 02.04.2014 г. през деня пострадалият, както обикновено, изкарал козите на паша, а Пасков се грижил за животните в стопанството. Вечерта на същата дата, след като прибрал животните, пострадалият се върнал в стаята на подсъдимия, където употребили алкохол.

Около 02,00ч. на 03.04.2014г., двамата излезли от стаите си. Подсъдимият взел дъска и се скрил до входа на пристройката, изчаквайки да се появи пострадалия. Малко по-късно същият се приближил до постройката, като търсел вътре подс.Пасков. В този момент последният замахнал със сила и му нанесъл удар с дъската в областта на долната челюст с посока отдолу нагоре. В резултат на удара пострадалият паднал на земята по гръб, а подсъдимият му нанесъл още няколко удара в областта на тялото, като изчакал да види какво е състоянието му. Уверил се, че е мъртъв, хванал трупа и го изхвърлил в наблизо намиращ се кладенец. След това се върнал и оставил дъската, с която нанесъл фаталните удари в съседното дворно място. На въпросите на собственика на стопанството къде е пострадалия, заявил, че същият най-вероятно е избягал.

Едва през м.март 2015г. новите собственици на имота, при почистване на кладенеца, открили трупа.

Към настоящия момент на подсъдимия е определена мярка за неотклонение „задържане под стажа“.

Окръжен съд –Ямбол е насрочил съдебното заседание за 09.06.2016г.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук