14.9 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Съкратиха 150 работници от „Бургаски корабостроителници”, съдбата на завода е неясна

Всички 150 работници от „Бургаски корабостроителници” са  уволнени без да им са връчени предизвестия за съкращения. Това съобщи бившият директор „Финанси и маркетинг“ в завода Веселин Кабов. Той уточни, че през месец март акциите на предприятието са прехвърлени на Първа инвестиционна банка, към която са натрупани задължения от 100 млн.лв.

Днес на портала на Бургаски корабостроителници имаше засилена охрана, която обясни, че заводът не работи, а вътре няма никой. За сега не е ясно дали предприятието ще бъде стабилизирано или ще бъде обявено във фалит и разпродадено на части.  От 2000-та година  „Бургаски корабостроителници“ e част от империята на бизнесмена Васил Божков. Сега нов собственик най-вероятно е фирма, свързана с Първа инвестиционна банка

Новият изпълнителен директор Деян Маринов е освободил прокуриста на завода и е обяснил, че корабостроителницата ще продължи да работи. На 5 декември обаче са връчени заповеди за съкращение на всички работници без да е спазен Кодекса на труда и без предизвестие.

За съкращенията не е уведомен нито Националния осигурителен институт, нито Инспекцията по труда в Бургас, която започва проверка.

Очаква се новите собственици да регистрират ново дружество в началото на следващата годината и да започнат да назначават част от уволнените служители отново.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук